att tanka pa fore event

Vad är syftet? – Tips att tänka på innan event

Under åren har vi skapat framgångar, men inte utan felsteg. Därför kan vi ge dig våra bästa tips att tänka på innan ditt event. Om du och din organisation vill slippa onödiga klavertramp följer här del ett av vår tredelade serie med våra bästa tips att tänka på innan, under och efter event, så att du kan skapa så bra digitala event, möten och konferenser som möjligt!

Första tänkvärda steg

Det första steget du bör ta är att tänka igenom hur du bygger upp din inbjudan och anmälan. Efter utskicket är det svårt att ändra. Ställ därför relevanta frågor så att du får en detaljerad deltagarlista.

Tänk också på det grafiska. En snygg design ger ett bra intryck men håll det också enkelt! I slutändan är funktionalitet viktigast av allt!

Var också medveten om att dina mail inte alltid når fram. För att få hög respons kan påminnelser behövas. Ibland krävs även “manuell” uppföljning. Se till att stärka ditt formulär med telefonnummer så att du enkelt kan stärka upp med ett SMS-utskick om mailen inte hamnar rätt.

Eventappen – utnyttja kraften på rätt sätt!

I ett digitalt event är eventappen ett centralt verktyg. Tänk igenom syftet med eventappen så att den får rätt genomslag. Är det för att förenkla informationsspridning? Öka kommunikation och interaktion med dina gäster? Med rätt inramning blir det enkelt att hålla innehåll och funktioner enkla och relevanta för gästerna. I sin tur känner dessa att eventappen skapar mervärde.Att-tanka-pa-innan-event-eventapp-guestlogic

Försök att hålla dig till ett system hellre än flera olika lösningar och tänk på att din deltagare kan ha olika IT-vana. I en eventapp finns både inbyggda och anpassningsbara funktioner efter eventets behov.

Testa, testa och testa igen!

Se till att provköra tekniken du använder i god tid innan ditt event, så att det inte kommer några obehagliga överraskningar när allt går live. Kanske blir det problem med utskrift av namnskyltarna, då kan blanka namnskyltar som skrivs i med penna vara skönt att ha.

Vi hoppas du fått nya insikter att använda innan ditt event! Om du planerar och tänker igenom tipsen ovan så är du en god bit på vägen för att framgångsrikt event, möte och konferens.

Läs vidare om hur du undviker fallgropar på plats när event genomförs

Comments are closed.