NFC teknik event

Gör fantastiska saker med NFC teknik på ditt event

NFC är en fantastisk teknik som kan användas på många olika event. NFC är en förkortning på Near Field Communication och är en relativt ny teknik som har visualiserats och fått ett allt bredare användningsområde då allt fler mobiltelefoner utrustats med tekniken. Syftet med tekniken är att skapa en säker och enkel 2-vägs-kommunikationskanal mellan olika elektroniska enheter, primärt inriktat mot mobiltelefoner och enskilda chip.

Användningsområden

NFC är trådlös kommunikation vilket innebär att smartphones kan kommunicera med läsare och andra NFC enheter på kort räckvidd. Det innebär högre grad av interaktion, engagemang och wow-upplevelse för gästerna och arrangören kan använda det som en digital biljett och få statistik på alla moment. NFC-chippet kan förladdas med olika access och information för åtkomst till de delar du vill respektive person skall ha på ditt event.

Check in - biljettlöst

På ditt event kan gästerna checka in och ut med NFC istället för att ha en fysisk biljett. Du får koll på exakt vilka som kom och när till ditt event. Du säkerställer då att det är rätt person och minskar risken för att biljetten lämnats över till någon annan än just den inbjudna. Detta ger dig möjlighet att få demografisk statistik, vilken målgrupp som kom vid en speciell tidpunkt etc som kan vara värdefull information vid utvärdering. Läs mer om NFC och Check-in på Checka in deltagare.

Access till olika delar av ett event

Om ditt event är komplicerat med tillgång till många olika delar så som tillgång till en VIP-lounge, speciell bar, tillgång till mat eller inte, vissa skall få kläder eller inte, göra en speciell aktivitet eller vad det kan vara. Många gånger bjuder man in gäster med olika tillgång till olika saker och för att få full kontroll över detta utan att använda excelark eller liknande kan ett NFC-chip registreras i förväg med all den informationen.

Gästen får sin badge/band med NFC-chip laddat med sina individuella val och gästen har allting den behöver! På varje “station” scannas chipet där gästen har tillgång eller inte. Arrangören får då full kontroll på att rätt personer får tillgång till rätt saker, realstatistik på alla moment, vet vilka som inte kommit etc.

Kontantlösa betalningar

Det finns flera olika sätt att använda NFC-chip som ett digitalt betalsystem vid evenemang. NFC-chipet kan förladdas med X antal fria drinkar under ditt evenemang. Gästerna kan också koppla sitt kreditkort till bandet så minstar hantering av kortläsare och kvitton med mera. Tidsåtgången är också mycket mindre med den blixtsnabba tekniken.

Mycket mer

Denna teknik har ett brett användningsområde, lämpar sig inte bara till eventsammanhang utan alla sammanhang där kund vill ha information om gäster eller besökare. Vare sig det är vid ankomst eller vid utcheckning eller vid produktundersökning, intresseundersökning, enklare tävlingar m.m. Läs mer om NCF-teknik här.