NFC-teknik

NFC-teknik

NFC är en lösning med många användningsområden och lämpar sig perfekt för event. NFC är ett chip som möjliggör att gäster kan göra allt från check-in till att aktivera interaktiva stationer eller spendera digitala drinkbiljtetter.

Tekniken möjliggör högre grad av interaktion, engagemang och wow-upplevelse för gästen samtidigt som arrangören effektiviserar logistiken, ökar säkerheten genom att kunna se personlig information kopplad till chippet och i anslutning till eventet kunna samla statistik.

Vad är NFC?

NFC-teknik (Near Field Communication) är ett verktyg som effektiviserar köflödet och administration under ett event genom att låta två enheter byta info med varandra. Informationen som byts är den som är registrerad i vårt system och innehåller personuppgifter och information för åtkomst till de delar du vill att respektive person ska ha på ditt event.

Varje deltagare får ett NFC-chip vid incheck som sedan används under eventet, t.ex för att få tillgång till olika sessioner, föreläsningar, workshops, VIP-områden med mera, medan arrangören kan använda det som en digital evenemangsbiljett och få statistik på alla moment.

När används NFC?

NFC-teknik är att rekommendera för en snabb och smidig incheckning eller registrering på ett event. Speciellt användbart är det när eventet har ett stort antal aktiviteter eller incheckningspunkter. NFC går snabbare att scanna än en QR-kod och gästen har chipet nära till hands via ett armband eller direkt på sin namnskylt.

Gästspecifik information som deltagaren angivit vid anmälan eller bokat direkt i appen skrivs snabbt över till NFC-chippet via vår check-in app.

Arrangörer som använder sig av NFC uppskattar den exakta statisk som genereras i realtid, t.ex hur många som kom på middagen eller deltog i ett seminarium.

Pro tip
På ett större event eller mässa kan NFC användas för registrering hos olika utställare, information kan då skickas automatiskt till deltagarens mail med exempelvis ett erbjudande.

Hur används NFC?

Ett NFC-chip finns i flera olika format och kan beställas som ett digitalt armband eller namnskylt. Armbandet kan vara av silicon, stretch eller som ett visitkort. Du kan välja färg, grafik och logo så det blir en enhetlig upplevelse som matchar resten av eventet.

Chipen tål vatten och kan användas vid check-in i entréer, drinkbiljetter i baren, garderobshantering, nätverkning och mycket mer. Via vår check-in app kan ni enkelt hantera lösningen på olika platser oavsett om det är uppe på en alptopp eller inne på en mässa.

Det enda gästerna behöver tänka på är att bära sitt NFC-chip!

Gamification med NFC

Motivera deltagarna att besöka utställare eller att nätverka med varandra under eventet genom att poängsätta olika aktiviteter. Vi kan koppla samman vår eventapp med NFC-chippet och genom det digitala armbandet eller visitkortet som har ett chip, scannar man och registrerar poängen.

Aktiviteter att poängsätta för Gamification skulle i appen kunna vara att man loggar in, svarar på ett quiz eller lägger upp en bild i det gemensamma bildgalleriet. Med NFC kan man även koppla på att besök hos utställare registreras.

Vill du veta mer? Ring 031-280680 eller läs om
Gamification

Vill du ha ett kostnadsförslag?