NFC-teknik och digitala armband till eventet

NFC-teknik är att rekommendera för en snabb och smidig incheckning eller registrering på ett event. Speciellt användbart är det då eventet har ett stort antal aktiviteter eller incheckningspunkter som annars behöver administreras. Gästspecifik information skrivs snabbt över till NFC-chipen med vår app och deltagaren tilldelas ett chip som kan placeras i ett digital armband innan eller direkt vid ankomst till eventet.

Informationen som skrivs över till NFC chipet är den som är registrerad i vårt system och innehåller personuppgifter och de val som deltagaren ska ha tillgång till. Realstatistik på alla händelser under ett event lagras och kan bidra till mycket värdefull information för arrangören vid utvärdering.

Vilken färg och form passar just ditt event?

Ett NFC-chip kan fås i olika format och utföranden; som siliconarmband, festivalarmband, kreditkort, klistermärke till namnskylt, med mera. Vi hjälper dig såklart anpassa till din grafik och logo, allt för att det ska bli så enhetligt som möjligt för just ditt event.

Enkelt och smidigt för deltagaren

NFC kan till exempel användas för incheckning till eventet, dryckesbiljetter i baren, garderobshantering och mycket mer. Helt utan att deltagaren behöver tänka på någonting mer än att ha sitt armband på sig.

Perfekt för ett komplext event

Event som har ett stort antal aktiviteter eller många incheckningspunkter kan enkelt och smidigt genomföras med hjälp av NFC-teknik.
Varje deltagare tilldelas ett NFC-chip och kan med det checka in överallt på eventet. Det kan till exempel vara tillgång till olika sessioner i form av föreläsningar, worskshops, lunch, dryck, VIP-områden, med mera. För event med ett stort antal deltagare som ska checkas in är det också smidigt med NFC-teknik som gör processen snabb och säker.

Gamification och mässa

På ett större event eller mässa kan NFC användas för registrering hos olika utställare, information kan då skickas automatiskt till deltagarens mail med exempelvis ett erbjudande. Vi kan också koppla ihop vår eventapp med NFC-tekniken där besökaren kan genomföra ett antal aktiviteter och förtjäna gamification poäng som kan lösas in mot fina priser.

Uppgifter kan vara att logga in i appen, svara på en quiz, rösta på någonting, registrera besök på ett antal olika checkin-ställen och mycket mer. Poäng samlas och ses av deltagarna i appen samt vilka prisnivåer som kan uppnås. Deltagarna kan senare hämta ut priser som de vunnit tack vare att de varit engagerade på eventet.

Social aktivering – Enkelt och roligt

Deltagarna registrerar sig till eventet med deras sociala medier-profil såsom Facebook, Instagram eller Twitter. När deltagare är registrerade tilldelas de ett NFC-armband som används för att initiera olika aktiviteter under eventet.
Deltagaren kan nu med sitt NFC-kort registrera sig på olika sociala montrar där de bland annat kan ta ett foto och dela på sociala medier eller önska en låt och skicka till eventets DJ.

Screencasting

Screencasting ger dina deltagare möjligheten att skanna av sitt NFC-chip och få upp individuell information på en skärm. Det kan vara information om sittplats, en bild eller någon annan nyttig information som visas på skärmen. Allt för att ge deltagaren en positiv upplevelse av ditt event.

Vill du ha ett kostnadsförslag?