interaktiva möten

Interaktiva möten

Interaktiva möten – Så maximerar du engagemanget på ditt event! Det finns möjligheter att skapa interaktiva möten på olika nivåer, det kan vara på en konferens med 20 personer, en föreläsning för 200 eller en mässa för 2000. Oavsett storlek syftar man här till att skapa möjligheter och förutsättningar för att på olika sätt engagera deltagarna på eventet, interaktivitet gör möten mer spännande.

Den digitala utvecklingen har skapat helt nya förutsättningar för interaktiva möten. Vi kan gå ifrån handuppräckning till att göra ditt val i en mentometer app, om du ska ha någon form av validitet i din statistik, är då inte ett prydligt diagram i realtid på storbild bättre än en handuppräckning.

En interktiv konferencier
Vi känner alla igen känslan, när en föreläsare ber publiken interagera på något sätt och hur tystnaden plötsligt sprider sig i rummet. Skapa istället engagemang genom att istället låta kommunikationen av frågor, åsikter eller feedback ske via deltagarnas eventappar direkt i deras telefoner, på så vis vågar även den blyga delta.

Ett bra exempel är vid större arrangemang såsom branschdagar eller mässor av olika slag. Att skapa interaktiva möten genom att låta publiken skicka in frågor till talaren under föreläsningens gång som en sidekick sedan flikar in med vid tillfälle och i vissa inslag ombedes publiken att rösta och resultatet kommer i realtid upp på storbild på scenen.

Workshop och teambuilding
För att skapa engagemang under ett företagsevent kan man skapa en workshop-app och låta deltagarna tillsammans svara på frågor eller utföra andra uppgifter under eventet. Det går sedan snabbt och lätt att ta fram sammanställningen av alla resultat för att kåra en vinnare.

Dela på sociala medier
Sociala medier är en plats för kommunikation men också ett utmärkt verktyg för att skapa interaktiva möten på event. Du kan låta dina deltagare checka in via sitt Facebook-, Instagram-, eller Twitterkonto för att sedan kunna kommunicera och interagera med andra på eventet eller dela uppdateringar och skapar på så vis en positiv spridning av eventet.

Med de nya tekniker som finns idag är det bara fantasin som sätter stopp för hur du kan skapa interaktiva möten. Du kan till exempel låta gästerna önska låtar till er dj på en Spotify-station, ta bilder med roliga effekter eller tävla med en quiz för att vinna priser. Kontakta oss på Guestlogic så berättar vi mer om hur du kan skapa interaktiva möten eller läs mer här om hur man kan engagera deltagare på ett event.

Comments are closed.